понеделник, 13 февруари 2012 г.

Haters' day.

Днес просто е един от онези дни, които трябва да забравим. Които определено трябва да зачеркнем. Нито твърде лош, нито твърде хубав, а прекалено обикновен. Омръзна ми от псевдо-патриоти и неосъзнати хора, които явно нямат какво да правят със себе си и с живота си, та решават да защитят кауза, която дори не разбират. Важното е, разбира се, просто да се слеем с тълпата и да викаме, защото иначе сме скучни и не достатъчно "луди". Е, хора, не е точно така. Именно, защото викате, а нямате идея за какво го правите, вие не само, че ставате скучни, а на всичкото отгоре се показвате като не достатъчно интелигентни. За жалост, това, че явно сте стигнали до предела на възможностите си в този живот, в която и да е сфера, не ви дава право да си мислите, че ние, по някаква странна ирония на съдбата, по цял ден стоим и се интересуваме от това, което имате да кажете. Не, че то е нещо смислено и кой знае колко важно, но все пак... Всеки има право на мнение. Наричате нас овце, задето решаваме да останем в неведение за масовата глупост и после имате наглостта да излезете смело напред, размахвайки знаме и биейки се по гърдите, докато крещите с цяло гърло- "Аз съм българин!" И? Какво от това? Онези пък са французи, тези са германци, трети- италианци, а четвърти- англичани. И? Какво да направим? Радваме се много за вас. Радваме се на публичното ви признание, макар на нас да не ни е особено нужно. Ние и сами разбрахме, че сте "натурални" българи. По животинските крясъци, леко понамирисващите дрехи и кофти изражението на лицето тип- "Не хранете животните!".

3 коментара:

  1. Понякога хората ходят на протести и демонстрации без да са наясно защо, а причината всъщност е, че отчаяно искат да се почувстват част от другите хора. Да се самоубедят, че не са сами - чрез това, че правят същото като всички други. Или просто си мечтаят за Френската революция, или за каквато и да е революция/ промяна, защото мразят живота си. Хората без цел по протестите не винаги са жалки. Или най-малкото, някои от тях заслужават по-скоро симпатия или поне съжаление, отколкото презрение.

    ОтговорИзтриване
  2. За мен, не знаейки за какво отиваш на тези протести автоматично придобиваш жалък вид на човек, който просто иска да е като останалите "овце". Имаш ли ясно поставена цел, не е задължително да я демонстрираш като крещиш или се опитваш да стъпчеш още 40 от своите. За мен е безсмислено. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Да, адски е безсмислено, обаче е и тъжно.

    ОтговорИзтриване